De Aardbevers inmiddels ook op akoestische toer

Vanaf de oprichting in 2019 starten De Aardbevers voortvarend met mooi optredens op locaties waar het versterkte geluid van band prima tot zijn recht kwam, met meer optredens in het verschiet. Van Park Lepelenburg, het Zon Festival tot aan de Zimihc Sessies in Feb 2020… en toen kon er op eens helemaal niets meer. Zeker, van corona zijn we nog niet af, maar gelukkig kan er al weer meer en hebben we afgelopen week al weer kunnen proeven aan het optreden met de hele band in het Zimihc Theater. šŸ‘

Zeker, we zijn nog niet van corona af en, de lockdown heeft ons als band, zoals zovelen, flinke uitdagingen gebracht. Om de Aardbevervlam brandend te houden zijn we op de akoestische toer gegaan met “Lockdown Sessies”. Noodgedwongen niet met de hele band, en voor de avondklok weer thuis šŸ˜‡. Naast akoestische bewerkingen van bestaande nummers heeft dat nieuw uitgewerkte nummers opgeleverd die hun weg naar hun versterkte versies nog moeten maken. Zo heeft de lockdown ons dus toch ook wat opgeleverd. Naast nieuwe muzikale inzichten, ook de realisatie dat we met een akoestische twist ook veel plezier aan onze nummers kunnen beleven. En dat ook graag willen laten horen! Als voorproefje hebben we een aantal van de “Lockdown Sessies” geplaatst op ons YouTube kanaal. We horen graag van je!

Lockdown Sessies – De Aardbevers

YouTube playlist van de Lockdown Sessies

De Aardbevers back on stage!

Drummer Teun warmt op

Wat een heerlijke avond gisteren! Super om weer met de hele band kunnen spelen, voor een klein publiek op het podium van Zimihc Theater Zuilen! Leuk om zo een hele avond met andere fanaten met muziek bezig te zijn. Tof ook om de jongens van Siberian Oxygen te leren kennen. Dit alles in workshop verband onder de inspirerende leiding van Leon Coolegem en Oscar Buma waarbij veel geleerd over geluidstechniek en nuttige feedback gekregen op de door ons gepresenteerde nummersā€¦ nemen we lekker mee in het blijven ontwikkelen onze liedjes! Hopelijk tot snel bij een volgend optreden!

De Aardbevers van links naar rechts: Niels, Patrick, Teun en Thomas tijdens “Kan niet willen wat ik wil” (Foto credit: Blackbird Agency)

De Aardbevers timmeren ook internationaal aan de weg

Gebruikmakend van de ruimte die de coronacrisis biedt, zijn de Aardbevers inmiddels via Instagram ook internationaal aan de weg aan het timmeren. Deze strategie als “internationally oriented Dutch language band” sluit goed aan bij hun recente activiteiten om een deel van de videoopnames van hun liedjes op YouTube van ondertiteling te voorzien. Dit met het doel om met hun liedjes de Nederlandse taal toegankelijker te maken voor mensen van over de hele wereld.

De Aardbevers houden huis in Zimihc Theater Zuilen

Tjonge jonge, wat een heerlijk stevige huiskamersessie van de Aardbevers was dat! Met een lichte akoestische twist brachten De Aardbevers een trillende mix van hun klassiekers en laatste werk. Samen met een optreden van Rosa Falkenburg werd het een gevarieerde -Nederlandstalige- avond.

“Dezelfde Maan” door De Aardbevers
“Niet willen wat ik wil” door De Aardbevers
“Dan moet je het zeggen” door De Aardbevers
Ook De Aardbevers vinden dat iedereen van de wereld is
“Sprookjes” door De Aardbevers
“Geef me liefde” door De Aardbevers

De Aardbevers hebben heerlijk gespeeld op ZON festival

De Aardbevers speelden afgelopen zondag op het supergezellige ZON festival in Zuilen. Voor wie al bekend is met het repertoire van De Aardbevers was de grote verrassing dat ze twee nieuwe nummers ten gehore brachten: Aan alles komt een Einde en Geef me liefde. Een opvallend detail in de setlist bij dat tweede nummer is dat De Aardbevers nog niet lijken te weten in welke toonsoort dat gespeeld wordt. Zou iemand dat gehoord hebben? Iets om op te letten bij een volgend optreden!

De Aardbevers in hogere sferen op het ZON festival met “Vogels” (15 sep 2019, Zuilen)